weekmenuSinds het najaar van 2010 maak ik elke week een weekmenu, dit om minder naar de winkel te moeten=minder uitgeven en om niet met een potje room en een bakje spekjes (carbonara) naar buiten te komen omdat de inspiratie niet kwam.
Dat de inspiratie wel komt als je de tijd hebt om na te denken is gebleken uit het feit dat we nu veel gevarieerder én lekkerder eten, ik kook ook met veel meer goesting. Goed georganiseerd zijn heeft duidelijk zijn voordelen.

Ik koop zoveel mogelijk seizoensgroenten, dit zorgt ervoor dat ik een goeie basis hebt om van te vertrekken.
Dan zoek ik recepten uit mijn kookboeken, Delicious en voornamelijk deze site.
Mijn seizoensgroenten komen van De Biohoeve in Westerlo die elke week pakketten leveren aan de plaatselijke groentewinkel, hier vind je een lijst van alle aanbieders van groente- en fruitpakketten in Vlaanderen en de voedselteams doen iets gelijkaardig.

week 6
Ik maak er een sport van om zo vaak mogelijk vegetarisch te koken, ik heb gemerkt dat dit beter lukt als je vertrekt vanuit een groentepakket ipv het niets. Zoiets gelijk hiernaast gebeurt er dan in mijn hoofd en op papier.
En dan heb ik nog de Vaste Dagen, op maandag maak ik meestal iets uit de koelkast/diepvriezer/voorraadkast omdat ik denk dat er pas op dinsdag verse dingen in de winkels liggen maar vooral omdat ik op maandag nog een beetje in weekendmodus ben.
Op donderdag ga ik naar de markt en koop daar vis voor de dag zelf en heel soms een gebraden kip, die ik dan de dag nadien opeet met gebakken aardappelen en champignonnenroomsaus.
En dan de week nadien alles optenieft, samen met een hoop gelijkgestemde zielen.

IMG_3043

Week 12

Weekmenu 11

Week 10

Groentemand week 9

peinzen bij de ochtendkoffie


weekmenu week 7

week 6


Week 4


week 3


Week 2

week 1

week 52

Week 51

week 50

week 49

week 48

Week 47

Week 46

Week 45

44

43

42

Week 41

Weekmenu

2 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige weekmenu's en zo heerlijk divers!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij maken ook elke week een menu,maakt het een groot deel goedkoper in plaats van elke avond naar de GB te gaan om inkopen te doen.

  Wij groeien ook onze eigen groenten hier in het verre Australie dus dat maakt het ook wel interessant want wij eten alle groenten die in seizoen zijn.

  Je bent een grote inspiratie! Mijn zus heeft me jouw alemaal rokken gekocht en het is op weg naar hier dus ik verlang al om ze te beginnen maken!

  Vele groetjes uit Brisbane, Australie!

  BeantwoordenVerwijderen